Lucifer

... avagy így is szerethet valaki

Lucifer.

Maga az ördög? Mind tudjuk, bukott angyal, atyja büntetésből száműzte a pokolba. Mit is tesz a mai, XXI. századi Hollywood egyik üdvöskéje, Jerry Bruckheimer ezzel a rém egyszerű mesével/legendával? Mint a korábbi évek során számtalanszor, bitang látványos, csúcsszuper sorozatot varázsol belőle, dögös pasival az élen. Izgalmas, sallangos nyálas részektől mentes, szól családról, szeretetről, ragaszkodásról, s persze nyomozással fűszerezve... de hát mit is várunk J. B.- től. Alap. :) 

Mindezek felett; Lucifer igazán dögös. Ahogy az én drága nagymamám mondta mindig, "összegyűrnék vele néhány lepedőt!" :)))) A hangja, megjelenése, járása, stílusa, ahogy rossz-és jófiú is egyszerre... persze pont akkor változik sármos férfivá amikor kell, de ha a helyzet úgy adódik egy önző dög, maga az ördög is tud lenni aki ha saját érdekei úgy kívánják otthagy csapot-papot, téged, problémáid, aideu!, és elvonul. Nem sétál, nem szalad, vonul kérem szépen! :) 

Magyarázzam meg hogy is jön ide a szeretet. Lucifer sorozatfelvételre van állítva, s ritka szabadnapjaimon bevackolom magam az ágyba, megnézem az összes részt. Ez sajnos általában kettő, de előfordul több is, sőt, a lányommal a "csajosidőben" megnézzük a régieket is újra ;) 

Párom duzzoghatna is akár, miért ömlengek, mit eszek ebben a pasiban? Mert nincsenek egy súlycsoportban. Jóképű, jó teste van, panaszra nincs okom, de ő kifejezetten nem Lucifer (vagy a Fák jú tanár úr a kockahasával és a dögös tetkójával ahhhh). Akár olyan helyzetben is lehetnék, akinek suttyomban kell megnéznie, akár szidalmazást is hallgatni, amiért "nézem ezt a szarságot". Ilyen is akad, bőven, nyilvánvaló. Az én párom erre mit tesz? "Drágám, van két rész újra a Luciferből, nem akarod megnézni?" 

Így is lehet szeretni. Elfogadod a másikat, támogatod, nem szólsz egy szót sem, és nem azért mert duzzogsz vagy taktikázol. Pusztán jön belülről, őszintén, nyitott szívvel, kedvesen. Mert tudod, neki ez jólesik. Így én is nyugodt vagyok, nincsenek játszmák, titkolózás, hazudozás, szégyen... az összes méreg, ami egy párkapcsolatban adódhat, s lassan megmételyezi a kapcsolatot, ezt mind távoltartja az önzetlen szeretet, elfogadás, támogatás. Tudom ez nagyon nyálasan hangzik, legenda, már-már meseszerű... csak a hófehér ló hiányzik a képről. De szeretném ha tudná minden nőtársam, ilyen is van. Férfiak, ti is tanulhatnátok!

Ez ugyan csak egy sorozat, de olvassatok a sorok közt és értsétek meg mit szeretnék ezzel üzenni. 

Ismer, elfogad olyannak amilyen vagyok. Nem stresszel feleslegesen. A "nyálas romantikázós andalgós csókolózós" kapcsolat távol áll tőle, mint Akkon Jeruzsálemtől, de megtalálja a módját amivel ki tudja mutatni, mennyire szeret és elfogad. S mit kap cserébe? A jobb, nyugodtabb napjaimon ugyanezt a szeretetet. Morgás, duzzogás, hiszti nélkül tolerálom a szabadnap nélküli életét, a magányt, egyedüllétet, az állandó utazást, a lemondásokat, az áldozatokat, mert tudom, neki ez a fontos. S nem csak a megélhetésért, rengeteg esetben szó sincs erről. Hanem mert neki fontos. 

Ez a szeretet.